Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu'ndan kadın vekillerin darp edilmesine ilişkin açıklama: Utanıyoruz

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’ndan kadın vekillerin darp edilmesine ilişkin açıklama: Utanıyoruz

AKTÜEL

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, AKP’lilerin CHP’li ve HDP’li kadın vekilleri hedef alan fiziki saldırılarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Demokratik kazanımları tamamen yerle bir eden bu görüntüleri şiddetle kınıyor, kadın milletvekillerini akla, mantığa, vicdana ve sükunete davet ediyoruz” denildi

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF), başkanlık sistemini de içeren anayasa değişikliği görüşmelerinde Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın TBMM kürsüsünü işgal protestosuna yönelik fiziki saldırılara ilişkin açıklama yaptı.

TKDF Başkanı Canan Güllü imzasıyla yayımlanan açıklamada, “Kadın milletvekillerinin birbirine ağır fiziksel şiddet uyguladığı görüntüleri utanarak izledik” denilerek demokratik kazanımların tamamen yerle bir edildiği görüntülerin şiddetle kınandığı vurgulandı

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun “Utanıyoruz” başlıklı açıklaması şu şekilde:

“Kadın milletvekillerinin birbirine ağır fiziksel şiddet uyguladığı görüntüleri utanarak izledik. Bu görüntüler Türkiye’nin siyaseten intiharıdır. Demokrasi bazen var, bazen yok sayılacak bir pazarlık değildir. Oysa demokratikleşmeyi, barışı, laikliği, hakkı, hukuku, eşitlik ve özgürlükleri savunmaları için halk tarafından meclise gönderilen kadın milletvekilleri meclis çatısı altında şiddeti tekrar üretiyor, düşünce özgürlüğünü hiçe sayarak birbirinin düşüncesini duymaya dahi tahammül edemiyor.

Bu tahammülsüz otoritenin, önümüze demokratik bir Türkiye koyacağına inanmıyoruz. Meclis içerisinde yürütülmesi gereken demokrasi mücadelesini anlamlı kılmaktan uzak, düşünce ve ifade özgürlüğünün ayaklar altına alındığı, iktidarın büyük bir antidemokratik tavırla kendi oyun alanına başka hiçbir kesimin müdahil olmasına izin vermediği bu anayasa tartışmalarının sürdürülme şeklinden utanıyoruz.

Demokratik kazanımları tamamen yerle bir eden bu görüntüleri şiddetle kınıyor, kadın milletvekillerini akla, mantığa, vicdana ve sükunete davet ediyoruz.”

Kaynak: http://gazeteyolculuk.net/aktuel/turkiye-kadin-dernekleri-federasyonundan-kadin-vekillerin-darp-edilmesine-iliskin-aciklama-utaniyoruz.html

TKDF Başkanı Canan Güllü;"Kadın milletvekillerini akla mantığa davet ediyoruz"

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Meclis'teki Anayasa görüşmeleriyle oluşan gerginlikte kadın milletvekillerinin de yer almasına tepki gösterdi.

"TBMM kavga değil yasa yapma yeridir" diyen Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü "Utanıyoruz"başlıklı açıklamasında Meclisteki gerginliğe ilişkin tepki göstererek şunları söyledi;

"Kadın milletvekillerinin birbirine ağır fiziksel şiddet uyguladığı görüntüleri utanarak izledik. Bu görüntüler Türkiye'nin siyaseten intiharıdır. Demokrasi bazen var, bazen yok sayılacak bir pazarlık değildir. Oysa demokratikleşmeyi, barışı, laikliği, hakkı, hukuku, eşitlik ve özgürlükleri savunmaları için halk tarafından meclise gönderilen kadın milletvekilleri meclis çatısı altında şiddeti tekrar üretiyor, düşünce özgürlüğünü hiçe sayarak birbirinin düşüncesini duymaya dahi tahammül edemiyor.

Bu tahammülsüz otoritenin, önümüze demokratik bir Türkiye koyacağına inanmıyoruz. Meclis içerisinde yürütülmesi gereken demokrasi mücadelesini anlamlı kılmaktan uzak, düşünce ve ifade özgürlüğünün ayaklar altına alındığı, iktidarın büyük bir antidemokratik  tavırla kendi oyun alanına başka hiçbir kesimin müdahil olmasına izin vermediği bu anayasa tartışmalarının sürdürülme şeklinden utanıyoruz. Demokratik kazanımları tamamen yerle bir eden bu görüntüleri şiddetle kınıyor, kadın milletvekillerini akla, mantığa, vicdana ve sükunete davet ediyoruz.

Kaynak: http://www.istekadinlar.com/kadin-orgutleri/tkdf-baskani-canan-gullukadin-milletvekillerini-akla-mantiga-h1339.html

Başbakan Yıldırım'dan 'Mırıldanırsın' sözlerini eleştiren Kadın Dernekleri Federasyonu'na dava!

Başbakan Binali Yıldırım, şort giydiği için Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu için, “Hoşuna gitmeyebilir, mırıldanırsın” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, Yıldırım’ın ‘mırıldanırsın’ sözleri üzerine “Domino etkisi yaratır” mesajı nedeniyle Başbakanlığın federasyona dava açtığını belirtti.

Hürriyet’ten Yalçın Bayer’e konuşan Güllü şunları söyledi:

Güllü “İstanbul’da otobüste şort giydiği için şiddet gören Ayşegül Terzi olayında sanık için ‘Mırıldansaydı’ sözlerine ‘Domino etkisi yaratır’ dediğimiz tweetimiz nedeniyle Başbakan’ın avukatları federasyonumuza hakaret davası açtı. İşte bizim anlatmak istediğimiz budur; bununla yüzleşilmedikçe kadınlar kentte hem daha güvensiz hem de daha görünmez olacak.”

Kaynak: http://ilerihaber.org/icerik/uzman-cavus-bir-kadini-oldurup-ikisini-de-agir-yaraladi-66494.html

Binali Yıldırım'dan şort davası

İstanbul Çekmeköy'de belediye otobüsünde şort giydiği için saldırıya uğrayan hemşire Ayşegül Terzi olayında Başbakanlığın Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’na dava açtığı ortaya çıktı.

İstanbul Çekmeköy'de belediye otobüsünde şort giydiği için saldırıya uğrayan hemşire Ayşegül Terzi olayında Başbakanlığın Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’na dava açtığı ortaya çıktı.

Başbakan Binali Yıldırım, şort giydiği için Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu için, “Hoşuna gitmeyebilir, mırıldanırsın” ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, bu açıklamaya tepki göstererek “Mırıldanmak’ ne demek. Benim yaşam tarzım ile ilgili mırıldanma hakkı mı var bir vatandaşın” demişti. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun Twitter hesabından ise Başbakan Yıldırım’ın bu ifadesi eleştirilerek “Domino etkisi yaratır” mesajı paylaşılmıştı.

BAŞBAKANLIK KADIN FEDERASYONUNA DAVA AÇTI

Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, “Domino etkisi yaratır” mesajı nedeniyle Başbakanlığın federasyona dava açtığını belirtti.

Hürriyet gazetesi yazarı Yalçın Bayer bugünkü yazısında Başkan Canan Güllü’nün ağzından olayı şöyle aktardı:

“İstanbul’da otobüste şort giydiği için şiddet gören Ayşegül Terzi olayında sanık için ‘Mırıldansaydı’ sözlerine ‘Domino etkisi yaratır’ dediğimiz tweet’imiz nedeniyle Başbakan’ın avukatları federasyonumuza hakaret davası açtı. İşte bizim anlatmak istediğimiz budur; bununla yüzleşilmedikçe kadınlar kentte hem daha güvensiz hem de daha görünmez olacak.”

Odatv.com

Başbakanlıktan 'mırıldanma' davası

[Haber görseli]

TKDF Başkanı Canan Güllü, “Davayı açan Başbakan, Birleşmiş Milletler, Uluslararası İstanbul ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmelerine imza atmıştır. Şimdi bu kadar sözleşmeye bir tarafa koyarak, bizim tweetimizi daha önemli kılıyorsa gurur duyarız” dedi.

Domino etkisi tweeti...

Başbakan Yıldırım, şort giydiği için Ayşegül Terzi’ye saldıran Abdullah Çakıroğlu için, “Hoşuna gitmeyebilir, mırıldanırsın” ifadelerini kullanmıştı. Federasyon, bu açıklamaya tepki göstererek, Twitter’dan “Domino etkisi yaratır” mesajı paylaşmıştı. TKDF Başkanı Canan Güllü, “Domino etkisi yaratır” mesajı nedeniyle Başbakanlık’ın federasyona dava açtığını belirterek, bu davanın söylem anlamında sivil toplum deneyim ve tecrübesine karşı bir müdahale olduğunu dile getirdi. Mırıldanmanın kelime anlamının “yaşam haklarına müdahale” demek olduğunu anımsatan Güllü, “Türkiye laik Cumhuriyettir. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın bu sözü söylememesi gerekir, söylediği anda bir rol model olarak ona karşı bir şekilde insanların ‘Sayın Başbakan diyorsa bunda bir sakınca yoktur’ diye bir iyi niyetle, art niyetle yaklaşabilirler. İkisinin sonucu da olumsuzdur. Her ikisi de bu ülkede kadına şiddeti illegal haline getirir. Buradan yola çıktığınız zaman bu ülkede şiddetin artışına sebep olur” dedi. Güllü, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz demiyoruz başbakan şiddeti arttırıyor, söylemleri arttırıyor. Bu çok önemlidir. Yarın başka bir siyasi partinin lideri olur, dün (önceki) akşamki gibi bir vekilin kadına dayağı olur. Mesele ‘hayır arkadaşım senin bu yaptığın yanlıştı’ cümlesini söyleyebilme meselesidir. Şiddetin siyaseti olmaz. Şiddet siyaset üstüdür.”

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/659440/Basbakanliktan__mirildanma__davasi.html