"Çalıştay kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliliğinin her alanda sağlanmasına ilişkin bir yol haritası çıkarılmıştır."
DetayGeçtiğimiz yıl Türkiye'de 280 kadın, erkekler tarafından katledildi. Şu ana kadar olan verilere göre, bu yılın sonunda ise sayının 300'ü aşma ihtimali kuvvetli. Kadın örgütleri, cinayetlerin önünün neden alınamadığını anlatarak, İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmek başta olmak üzere, iktidarın durumda sahip olduğu paydan bahsetti. Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, "Sadece katilin elinde kan yok. Sözleşmeyi yürürlükten çekerek bu cinayetlere ortak olan bir iktidar var" dedi.
DetayAntalya’da düzenlenen 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Acil Yardım Hattı Çalıştayı’nda konuşan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu Başkanı Canan Güllü, "Ekim ayında 39 kadın öldürüldü bu ülkede… Peki biz ne yapıyoruz? İşlemeyen bu mekanizmalar yetmezmiş gibi İstanbul Sözleşmesi’nden imza çekiyoruz."
DetayKadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ve Acil Yardım Hattı Çalıştayı'nda konuşan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, “Kadın Cinayetlerini Önleyeceğiz Platformu'nun 2022 yılı raporuna göre, Türkiye'de 2022 yılında sadece Ocak- Ekim ayları arasında 280 kadın ve 203 şüpheli kadın ölümü gerçekleştirilmiştir. Dünya Ekonomik Forumu'nun küresel cinsiyet eşitsizliği 2022 raporuna göre, Türkiye toplumsal cinsiyet eşitsizliğinde 146 ülke arasında 124'üncü sırada yer almaktadır" dedi.
DetayDİSK, ILO’nun şiddet ve tacize karşı hayata geçirdiği sözleşmenin Türkiye’de de uygulanması için açıklama yaptı: Şiddet ve tacizle karşı karşıya kalan kadınlar için iş yerleri güvenli değil.
DetayTürkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’na (TKDF), hemşire Ayşegül Terzi’nin şort giydiği için tekmelenmesinin ardından, saldırıya ilişkin, “mırıldanırsın” diyen Başbakan Binali Yıldırım’a tepki gösterdiği tweeti nedeniyle dava açıldı.
Detay