Fransa parlamentosunda 557 üyeli mecliste 337 milletvekili kabul, 32 milletvekili aleyhte oy kullanırken, 18 milletvekili çekimser kaldı. Yasa tasarısıyla "hamileliğin gönüllü şekilde sonlandırılmasının" anayasayla güvence altına alınması hedefleniyor.
The Guardian'daki habere göre Meclis'in bu kararı onaylamasının ardından Fransa, kürtajı anayasal bir hak olarak kutsayan dünyadaki ilk ülke olmaya bir adım daha yaklaştı. Tasarıya destek veren Macron'un Rönesans partisinden Sacha Houlié, "Bu büyük bir adım ama bu sadece ilk adım" dedi. Kararın şimdi, sağda çoğunluğa sahip olan ve geçen ay ilk öneriyi reddeden üst meclis olan Senato tarafından oylanması gerekiyor.
Kararı öneren Boyun Eğmeyen Fransa partisinin meclis başkanı Mathilde Pano ise kürtaj hakkının anayasal olarak korunacağını belirterek "Kadın haklarının sorgulanması için siyasi, ekonomik veya dini bir kriz yeterlidir" dedi.
Kaynak: Kısa Dalga
Tamamını okumak için tıklayınız
Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da Yüksek Mahkeme cinsel saldırı mağdurlarına yapılan bekaret testlerinin 'yasadışı ve Anayasa'ya aykırı' olduğuna karar verdi.
DetayAKP’nin torba yasaya koyduğu teklifin geri çekilmesini isteyen avukat Sedat Durna, anayasal haklara dikkat çekti. Canan Güllü ihbarla derneklere kayyım atanabileceğini belirtti. Hilal Esmer, Yoksulluk, şiddet konuşulmasın isteniyor dedi.
DetayDernek ve vakıflara kayyım atamasını kolaylaştıran kanun teklifini “örgütlenme ve ifade özgürlüğüne saldırı” olarak değerlendiren kadınlar, “Bu yasayla yapmak istediklerini yapamayacaklar çünkü kadınlar artık susmuyorlar, susmayacaklar” dedi.
Detay