Kadıköy Belediyesi ile Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) arasında ‘Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’ projesi için iş birliği protokolü imzalandı.
‘Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’ projesi, bugün Fenerbahçe Khalkedon’da düzenlenen protokol töreniyle yaşama geçti. Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı ve TKDF Başkanı Canan Güllü’nün imzaladığı protokolle; Kadıköy Belediyesi çalışanları ve ilçede yaşayan yurttaşların, şiddet ve istismar vakalarında ihtiyaç duydukları hukuki, psikolojik ve sosyal destek mekanizmalarına erişimlerini kolaylaştırmak amaçlanıyor.
Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, imza töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul Sözleşmesi’ne sahip çıkacaklarını vurgulayarak, şunları söyledi:
“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NİN HER KELİMESİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
“Kadıköy kadın hareketinde, kadının olduğu her oluşumda birkaç adım öndedir. ILO 159’un bazı maddelerini de biz toplu iş sözleşmesine koyduk. Özellikle aile içi şiddet, kadına şiddet, taciz gibi ana başlıklar bizim hem memurlar hem de işçilerle yaptığımız toplu iş sözleşmelerimizde var. Benim dileğim, şu an burada imzaladığımız bu protokol hiç uygulanmasın. Kadıköy’den tek bir telefon gelmesin bu projeye. Türkiye’nin hiçbir yerinden bu hat aranmasın. İstanbul Sözleşmesi’nde merkezi hükümetin imzasından vazgeçmesi bizi bağlamaz. Nasıl ki Paris İklim Anlaşması’nın imzalanmasının ertesi günü Kadıköy Belediyesi iklim ve çevreyle ilgili çalışmalara başladıysa, İstanbul Sözleşmesi’nde de bir imzanın kalkması bizi bağlamaz. Biz İstanbul Sözleşmesi’nin her kelimesine, virgülüne, noktasına sahip çıkacağız.”
TKDF Başkanı Canan Güllü ise projeye ilişkin şöyle konuştu:
“Projemiz kadına şiddetin tamamen önlenmesine yönelik oluşturulmuş bir projedir. Şiddet ve istismara maruz kalmış kişiler acil yardım hattımızı aradığında, telefonu konusunda uzman ekiplerimiz açıyor ve ihtiyaçlar doğrultusunda mevcut hukuki, psikolojik danışmanlık ve sosyal destek mekanizmalarına yönlendirilmesi sağlanıyor. Ayrıca anlık şiddet söz konusu ise önleme mekanizmalarını yani kolluk kuvvetlerini oraya yönlendiriyoruz. Herhangi bir şiddete maruz kalmamış ama bu konuda bilgi sahibi olmak isteyenler de bu hat üzerinden bilgilenebiliyorlar. Bu konuda herkes 02126569696 – 05496569696 numaralı hattımıza ulaşım sağlayabilir. Projenin bir de telefon uygulaması var. Bu uygulamadan da bize ulaşılabiliyor. Örneğin kadına şiddetin yoğun olduğu yerlerde, ekonomik koşulları dolayısıyla kadınların telefonlarında aramaları için kontürleri olmayabiliyor. O noktada bu uygulama ile bize ulaşabiliyorlar. Bizim bu uygulamamızla birlikte aynı zamanda devletin KADES uygulamasını da kullanarak şiddet mağduru kadınlar hızlıca erişim sağlayabilirler. Üçer aylık periyotlarda düzenlediğimiz bilgilendirme raporlarıyla da ilçe sınırlarındaki vaka istatistikleri ile şiddet ve istismarla mücadele alanındaki önerilimizi belediye ile paylaşarak birlikte bu vakaların yinelenmemesi ve tamamen önlenmesini sağlayacağız.”
Kaynak: Anka Haber
Tamamını okumak için tıklayınız
Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da Yüksek Mahkeme cinsel saldırı mağdurlarına yapılan bekaret testlerinin 'yasadışı ve Anayasa'ya aykırı' olduğuna karar verdi.
DetayAKP’nin torba yasaya koyduğu teklifin geri çekilmesini isteyen avukat Sedat Durna, anayasal haklara dikkat çekti. Canan Güllü ihbarla derneklere kayyım atanabileceğini belirtti. Hilal Esmer, Yoksulluk, şiddet konuşulmasın isteniyor dedi.
DetayDernek ve vakıflara kayyım atamasını kolaylaştıran kanun teklifini “örgütlenme ve ifade özgürlüğüne saldırı” olarak değerlendiren kadınlar, “Bu yasayla yapmak istediklerini yapamayacaklar çünkü kadınlar artık susmuyorlar, susmayacaklar” dedi.
Detay