Kadınlar sadece eşit ve özgür koşullarda yaşamak istiyorlar. Yüzyıllardır süren kadın mücadelesi bu yüzdendir. Kadınlar ayrıcalık ya da ayrımcılık istemiyorlar. Toplumun her alanında eşitlik, çalışma koşullarının düzeltilmesi, istihdamda eşitlik, eşit işe eşit ücret, temsilde eşitlik kısacası kadınların toplumda varolmasını, medeni ve özgür şartlarda yaşamalarını ve başarılı olmalarını sağlayacak olan, Uluslararası Sözleşmeler, Anayasa ve yasalarla güvence altına alınmış haklarının tanınmasını ve yasaların etkin uygulanmasını istiyorlar.
Kadınlar haklarıyla eşit ve güçlüdürler ve esasen toplumları güçlü kılan da , kadınlarının eşit ve güçlü olmasıdır. Yine bir 8 Mart geliyor. Hamaset nutuklarının bir kenara koyularak, toplumun tüm kesimlerini geleceğe sahip çıkmak adına, kadın kazanımlarının yok olmasına neden olacak her türlü söylem, eylem ve düzenlemelere son vermeye, boşanma, nafaka ve erken yaşta evlilik adı altında kadınları eşitsiz , yoksul ve mağdur duruma düşürecek yasal düzenlemelerden vazgeçmeye, cinsiyetçi ve ötekileştirici bir dil kullanmamaya ve kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesinde dayanışmaya çağırıyoruz.
2022 Mart 1. Hafta Kamuoyu Bildirisi'ni indirmek için tıklayınız.
برای مطالعه کامل کلیک کنید
Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da Yüksek Mahkeme cinsel saldırı mağdurlarına yapılan bekaret testlerinin 'yasadışı ve Anayasa'ya aykırı' olduğuna karar verdi.
جزئیاتAKP’nin torba yasaya koyduğu teklifin geri çekilmesini isteyen avukat Sedat Durna, anayasal haklara dikkat çekti. Canan Güllü ihbarla derneklere kayyım atanabileceğini belirtti. Hilal Esmer, Yoksulluk, şiddet konuşulmasın isteniyor dedi.
جزئیاتDernek ve vakıflara kayyım atamasını kolaylaştıran kanun teklifini “örgütlenme ve ifade özgürlüğüne saldırı” olarak değerlendiren kadınlar, “Bu yasayla yapmak istediklerini yapamayacaklar çünkü kadınlar artık susmuyorlar, susmayacaklar” dedi.
جزئیات