İSTANBUL SÖZLEŞMESİ’NDEN VAZGEÇMEME KARARLILIĞIMIZI her ayın 1. Ve 3. Çarşamba günü Sözleşme maddelerini paylaşarak kamuoyunu bilgilendireceğimizi, 20 Mart 2021 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan İstanbul Sözleşmesi’nden bir gecede aniden vazgeçme kararı sonrası, ülkemizde yaşanan kadın cinayetleri, artan şiddet ve tecavüz konularında meydana gelen artışa sessiz kalmayacağımızı Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, İstanbul Sözleşmesi Koordinasyon Kurulu üyeleri Baroların Kadın Hakları Merkezleri, Kurulları ve Komisyonları olarak bildirmiştik.
Bu amaçla yüksek sesle İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmeme kararlılığımızı bir kez daha haykırıyoruz. Kadınlar hakları uğruna bugüne kadar verdikleri yoğun mücadelenin sonucu olan kazanımlarından hiçbir şekilde vazgeçmeyeceklerdir .
Kadın kazanımlarının yok olmasına neden olacak her türlü söylem, eylem ve düzenlemelere karşı haklı mücadelemiz sürecektir. Bu anlamda tüm devlet organları tarafından kadın kazanımlarına yönelik cinsiyetçi, ayrıştırıcı ve ötekileştirici bir dil kullanılmaması gerektiği de açıktır.
Bildiriyi indirebilirsiniz.
Click to read more
Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da Yüksek Mahkeme cinsel saldırı mağdurlarına yapılan bekaret testlerinin 'yasadışı ve Anayasa'ya aykırı' olduğuna karar verdi.
DetailAKP’nin torba yasaya koyduğu teklifin geri çekilmesini isteyen avukat Sedat Durna, anayasal haklara dikkat çekti. Canan Güllü ihbarla derneklere kayyım atanabileceğini belirtti. Hilal Esmer, Yoksulluk, şiddet konuşulmasın isteniyor dedi.
DetailDernek ve vakıflara kayyım atamasını kolaylaştıran kanun teklifini “örgütlenme ve ifade özgürlüğüne saldırı” olarak değerlendiren kadınlar, “Bu yasayla yapmak istediklerini yapamayacaklar çünkü kadınlar artık susmuyorlar, susmayacaklar” dedi.
Detail