TKDF, Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı Ocak 2022 verilerini açıkladı. Buna göre; ocak ayında Acil Yardım Hattı'na 491 çağrı geldi. Bunlardan 134'ü 'vaka dosyası' haline getirildi. Çağrılardan 88'ine hukuki bilgilendirme yapılırken 40 çağrı karakola yönlendirildi. 11 çağrıda ise sığınak talebinde bulunuldu.
Gelen çağrılara göre; aile içi şiddeti uygulayanların yüzde 62,2'si eşler, yüzde 18,8'i diğer aile bireyleri oldu. Ocak ayında, şiddet uygulayan eşlerin oranı arttı Aile içi şiddet uygulayan eşler, Aralık 2021'de yüzde 59,2 ve Kasım 2021'de yüzde 50,5 olarak açıklanmıştı.
Raporda şu değerlendirmeler yapıldı:
"Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na gelen çağrıların önemli çoğunluğu İstanbul’dandır.
Bir önceki aya göre, İstanbul’dan gelen çağrılar artmış ve 67’ye ulaşmıştır. İstanbul’u Ankara 24, Aydın 11, Diyarbakır 9 çağrıyla izlemiştir.
Ocak ayı içerisinde Ev İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’na gelen ihbarlarda belirtilen ev içi
şiddete maruz kalanların yaşları 12 ile 46 arasında değişmektedir. İhbarlar göstermektedir ki ev içi şiddet gören her 10 kişiden 9’u kadınlardır (yüzde 93,8). Geri kalan kısımda ise evdeki çocuklar şiddet görenlerin çoğunluğunu oluşturmaktır. Ev içi şiddete maruz kalan erkeklerin oranı ise ocak ayında yüzde 0,9’dur."
Kaynak: T24
برای مطالعه کامل کلیک کنید
Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da Yüksek Mahkeme cinsel saldırı mağdurlarına yapılan bekaret testlerinin 'yasadışı ve Anayasa'ya aykırı' olduğuna karar verdi.
جزئیاتAKP’nin torba yasaya koyduğu teklifin geri çekilmesini isteyen avukat Sedat Durna, anayasal haklara dikkat çekti. Canan Güllü ihbarla derneklere kayyım atanabileceğini belirtti. Hilal Esmer, Yoksulluk, şiddet konuşulmasın isteniyor dedi.
جزئیاتDernek ve vakıflara kayyım atamasını kolaylaştıran kanun teklifini “örgütlenme ve ifade özgürlüğüne saldırı” olarak değerlendiren kadınlar, “Bu yasayla yapmak istediklerini yapamayacaklar çünkü kadınlar artık susmuyorlar, susmayacaklar” dedi.
جزئیات