Baroların kadın ve çocuk hakları merkezlerinin temsilcileri, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu ev sahipliğinde 22-23-24 Ekim 2021 tarihinde İzmir’de düzenlenen “Türkiye’de Kadına Şiddetin Önlenmesine İlişkin Savunuculuk, Politika Üretimi ve İyi Örnekler Çalıstayı”nda bir araya geldi. Çalıştaya Adana Barosunu temsilen, Başkan Yardımcısı ve Kadın Hakları ve Çocuk Hakları Merkez Koordinatörü Av. Miyesser Ersalan Önenli ile TBB Delegesi ve Merkez Üyesi Av. Sinem Tanrısınatapan katıldı. “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” kararının alındığı toplantıda Adana, İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Isparta, Konya, Şanlıurfa, Denizli ve Antalya’dan bireysel katılımcılar da yer aldı.
SAHADAKİ GELİŞMELER KONUŞULDU
Açılış konuşmasını Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu (TKDF) Başkanı Canan Güllü ve İzmir Barosu Başkanı Özkan Yücel'in yaptığı çalıştay, pandemi döneminde Kadın ve Çocuk Analizi’nin yer aldığı Av. Süreyya Kardelen sunumu ile başladı. Toplantıda, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilmesinden sonra sahada neler olduğu, bu süreçten sonra ne yapılması gerektiği ve yeni bir yol haritası çizilmesine yönelik fikirler ile hukuki sorunlar konuşuldu.
FAİLLER GÜÇLENDİ
Çalıştaya katılan konuşmacılar, Türkiye’nin sözleşmeden çekilmesinden bu yana 199 kadının öldürüldüğünü, kolluğa müracaat eden mağdurlara kolluk desteğinin zamanında ve gerektiği gibi yapılmadığını, faillerin tedbir kararları ihlallerinde ceza almadıkları için mağdur karşısında güçlendiklerini söyledi. Pandemi döneminde artan kadın yoksulluğu konusuna da dikkat çekilirken, artan çocuk istismarındaki kötü tablo katılımcıların ortak tespiti oldu. Toplantıda, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” diyerek mücadeleye devam kararı alınırken, sonuç bildirisinin 3 Kasım 2021 tarihinde açıklanacağı belirtildi.
Kaynak: Küçük Saat
برای مطالعه کامل کلیک کنید
Pencap eyaletinin başkenti Lahor'da Yüksek Mahkeme cinsel saldırı mağdurlarına yapılan bekaret testlerinin 'yasadışı ve Anayasa'ya aykırı' olduğuna karar verdi.
جزئیاتAKP’nin torba yasaya koyduğu teklifin geri çekilmesini isteyen avukat Sedat Durna, anayasal haklara dikkat çekti. Canan Güllü ihbarla derneklere kayyım atanabileceğini belirtti. Hilal Esmer, Yoksulluk, şiddet konuşulmasın isteniyor dedi.
جزئیاتDernek ve vakıflara kayyım atamasını kolaylaştıran kanun teklifini “örgütlenme ve ifade özgürlüğüne saldırı” olarak değerlendiren kadınlar, “Bu yasayla yapmak istediklerini yapamayacaklar çünkü kadınlar artık susmuyorlar, susmayacaklar” dedi.
جزئیات